A jól képzett fiatalok lesznek azok a menedzserek, akik a jövőben az Európai vállalatok innovativitását és versenyképességét megteremtik. Ezért rendkívül fontosnak tekintjük egy olyan integrált módszertan létrehozását, amely az iskolák és a vállalatok közötti optimális együttműködést próbálja megteremteni.

Ezt szem előtt tartva, a TAKE TECH projekt egyik legfőbb célja, hogy a műszaki és tudományos munkaerő hiányát fenntartható módon kezelje Európa szerte.

 


Mi a TAKE TECH?

A TAKE TECH projekt iskolák és vállalatok számára kínál széles körű szolgáltatásokat és eszközöket kapcsolatépítés céljából.  Kiemelkedő szerepet kapnak azok a közös tevékenységek, amelyek a tanulók műszaki pályák iránti érdeklődését kívánják elősegíteni.

 

Előkészítési szakasz

Kapcsolatfelvétel, közös feladatok  megtervezése és koordinálása , célok megfogalmazása.

 


Megvalósítás

A célcsoportok igényei alapján megtervezett és kialakított céglátogatásokhoz elengedhetetlen a jó kapcsolat kiépítése a résztvevők között.  Törekedni kell arra, hogy a kialakított iskolai tantervek összhangban legyenek a vállalatok tevékenységével, valamint igyekezni kell pozitív benyomást kelteni kelteni a diákok körében. A megfelelő értékelési eszközök mindenképpen szükségesek lesznek a sikeres munkához.

 

Értékelés

A projektben fontos szerepet játszik a résztvevők között meglévő együttműködések fenntartása és erősítése.

 

A TAKE TECH eszközök és technikák garantálják az optimális együttműködés lehetőségét az iskolák és a vállalatok között.  A projekt kiemelt célként kezeli a diákok  műszaki és tudományos területek felé történő orientálódásának elősegítését. Az Európai Unió által nyújtott együttműködési lehetőségek kihasználása, és egy fenntartható európai gazdaság megteremtése szintén célkitűzéseink között szerepel.